Ki készül lopni (már megint)?

2007.02.21. 10:19 Földalatti Pál

Ma jött:

"A Levegő Munkacsoport a helyi társadalmi szervezettel és két érintett társasházzal közös keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség határozata ellen. A Kőbánya-Kispest közlekedési csomópont mellé tervezett 53 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontnak a Főfelügyelőség szerint nem lesz jelentős hatása a környezetre, ezért nem tartotta szükségesnek környezeti hatásvizsgálat elvégzését. (...)

Az elsőfokú hatóság - egyéb körülményeket is mérlegelve - megállapította, hogy a tervezett bevásárlóközpont környezetre gyakorolt hatása jelentős, ezért környezeti hatásvizsgálat végzését írta elő.


Ezt a határozatot a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség másodfokú hatóságként felülbírálta azzal, hogy: 'a várható környezeti hatások nem indokolják a környezeti hatásvizsgálat szükségességét'.


Bár a Főfelügyelőség határozata tartalmazza többek között azt a tényt, hogy a tervezett létesítmény és a lakótelep közötti Vak Bottyán utcánál már jelenleg is igen nagy zaj határérték túllépés van, mégsem tartja szükségesnek környezeti hatástanulmány elvégzését, holott ilyen esetben ezt a környezeti hatásvizsgálatról szóló rendelet világosan előírja."

 

Azaz:


  • valaki(k) megint építeni akar(nak) egy kurva nagy bevásárlóközpontot Budapesten;
  • nekik semmi sem drága, hogy ez meglegyen -- kár itt közhaszonról hazudozni: ez puszta üzlet;
  • a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség megfelelő illetékesei már az illetők zsebében vannak -- másképp hogy is lehetne ennyire arcpirítóan pofátlanul csalni;
  • az LCS megint perel;
  • ez megint nekem (adófizető) kerül majd egy talicska pénzembe;
  • a kibaszott kurva balkáni mindenit ennek a szar, piti hazának.

(Szeretnék én lenni a badszpenszer vagy a csaknorrisz. Odamennék a gonoszokhoz, és kurva nagy ökölcspásokkal kiűzném őket hősiesen a picsába, aztán a környékbeliek nagy ünnepet tartanának a megmenekült focipályán; és míg folyik a tűzijátékos-kacagós lepényevés, addig leszopatnék egy jó kiállású fiatal özvegyet a bokrok között.)


Szólj hozzá!

Címkék: korrupció építkezés levegő munkacsoport természetvédelmi és vízügyi főfelügyelőség chuck norris bud spencer kőbánya kispest

A bejegyzés trackback címe:

https://foldalattipal.blog.hu/api/trackback/id/tr638527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása